Advies over veilig vluchten en ontruimen

Wet- en regelgeving is continu aan veranderingen onderhevig, daarom kunnen wij ons voorstellen dat u als gebouweigenaar, eindgebruiker of verantwoordelijk medewerker niet geheel op de hoogte bent van de geldende regels. U bent eindverantwoordelijk, maar waar moet u op letten, wat is goed en vooral wat is fout.

Wij kunnen u hierin ontzorgen en geven u een eerlijk en duidelijk advies.
Ons advies wordt op maat en op uw wensen afgestemd, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Wij komen het nog vaak tegen dat het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegronden niet voldoen aan door de in het bouwbesluit 2012 aangewezen NEN-normen, waardoor de ontruimingsplattegronden en procedure voor veel mensen onduidelijk zijn. Hierdoor verliezen de ontruimingsplattegronden hun waarde voor de veiligheid en kunnen uw collega's en bezoekers onnodig in gevaar gebracht worden.

Om dit te voorkomen adviseren wij u de ontruimingsplattegronden geregeld te (laten) controleren.
Dit zou u elk jaar tijdens uw ontruimingsoefening kunnen doen, zodat u uw ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden elk jaar aan de huidige situatie worden getoetst.
Als u dat wenst kan kenuwvluchtweg dit voor u doen.

Advies op maat

Wij kunnen u adviseren over het benodigde aantal ontruimingsplattegronden, waar deze het best geplaatst kunnen worden en waar u aan moet denken bij de montage.

Ook kunnen wij uw ontruimingsplan toetsen aan de NEN 8112. U krijgt van ons dan een duidelijk rapport over de te nemen acties en als nodig kunnen wij het ontruimingsplan voor u aanpassen.

Heeft u nog geen ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden en wilt u die laten opstellen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als het ontruimingsplan tegelijk met de ontruimingsplattegronden wordt opgesteld heeft dat ook een financieel voordeel.

Wij werken samen met specialisten op allerlei gebieden, van brandveiligheid, BHV trainingen tot leveranciers van brandblusmiddelen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u advies nodig?
Vraagt u dan vrijblijvend een offerte aan, zodat u achteraf geen onnodige kosten hoeft te verwachten.