kenuwvluchtweg - uw specialist in veilig vluchten en ontruimen

oud logo 2015
het logo zoals gebruikt tot 2015

kenuwvluchtweg is een landelijk opererend bedrijf dat in 2010 in Purmerend (Noord-Holland) door John Pieterse is opgericht. Kenuwvluchtweg houdt zich bezig met het organisatorische deel van de brandveiligheid, waaronder het opstellen en leveren van ontruimingsplattegronden (vluchtwegplattegronden), ontruimingsplannen en pictogrammen, borden, stickers en vloermarkering.

Daarnaast is door de technische achtergrond, ervaringen en opleidingen ook technische kennis aanwezig. Tijdens de opleidingen projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties, ontruimingsalarminstallatie (A&B) en noodverlichting is de interesse voor de regelgeving ontstaan voor alles wat met veilig vluchten en ontruimen te maken heeft.

Bij ons kunt u terecht voor een eerlijk en veilig advies en wij leveren in heel Nederland.

Wij leveren rechtstreeks aan eindgebruikers voor hotels, kantoren, zorginstellingen, industrie, garagebedrijven etc. etc. maar worden vaak benaderd via architecten, adviseurs en veiligheidsdiensten.

kenuwvluchtweg - al 10 jaar een begrip

kenuwvluchtweg is jarig, op 1 oktober 2020 bestaat kenuwvluchtweg 10 jaar.

10 jaar kenuwvluchtweg

pictogram nooduitgang

Waarom onze klanten voor kenuwvluchtweg kiezen

Kenuwvluchtweg heeft jarenlange ervaring in de brandveiligheidsbranche voor zowel installatietechnische en bouwkundige brandveiligheid als vluchtwegen en ontruiming.
Hierbij bieden wij u de professionaliteit, expertise en kwaliteit die u verwacht en zijn wij flexibel en servicegericht.
Hierdoor is een korte doorlooptijd te realiseren en kunnen we snel leveren.

Wat kan kenuwvluchtweg voor u betekenen?

Kenuwvluchtweg levert op maat gemaakte ontruimingsplannen, overzichtelijke ontruimingsplattegronden, bij behorende pictogrammen om uw brandveiligheid- en reddingsmiddelen, vluchtroute en verzamelplaats goed te markeren.

Advies over veilig vluchten en ontruimen

Wet- en regelgeving is continu aan veranderingen onderhevig, daarom kunnen wij ons voorstellen dat u als gebouweigenaar, eindgebruiker of verantwoordelijk medewerker niet geheel op de hoogte bent van de geldende regels. U bent eindverantwoordelijk, maar waar moet u op letten, wat is goed en vooral wat is fout.

Wij kunnen u hierin ontzorgen en geven u een eerlijk en duidelijk advies.
Ons advies wordt op maat en op uw wensen afgestemd, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Wij komen het nog vaak tegen dat het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegronden niet voldoen aan door de in het bouwbesluit 2012 aangewezen NEN-normen, waardoor de ontruimingsplattegronden en procedure voor veel mensen onduidelijk zijn. Hierdoor verliezen de ontruimingsplattegronden hun waarde voor de veiligheid en kunnen uw collega's en bezoekers onnodig in gevaar gebracht worden.

Om dit te voorkomen adviseren wij u de ontruimingsplattegronden geregeld te (laten) controleren.
Dit zou u elk jaar tijdens uw ontruimingsoefening kunnen doen, zodat u uw ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden elk jaar aan de huidige situatie worden getoetst.
Als u dat wenst kan kenuwvluchtweg dit voor u doen.

Kent u uw vluchtweg?

Vraagt u zich wel eens af waar u heen moet vluchten in een noodsituatie en kent u de procedures?
Of bent u als bedrijfshulpverlener zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw collega’s en klanten?
Zorg er dan voor dat het duidelijk is wat te doen in zo’n geval.
Aanwezigen informeren over hoe te alarmeren en ontruimen is een wettelijke verplichting.

Belangrijk is dan de aanwezigheid van actueel en correct ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden.
Ontruimingsplattegronden moeten op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw worden geplaatst om het personeel en bezoekers te informeren hoe zij het gebouw in geval van een noodsituatie moeten verlaten.

Om gebruikers en bezoekers bekend te maken met de ontruimingsplattegronden en de te gebruiken vluchtweg of vluchtroute, heeft het de voorkeur om nieuw personeel en bezoekers van de veiligheidsvoorschriften en bijbehorende ontruimingsplattegronden op de hoogte te brengen.

kenuwvluchtweg zorgt ervoor dat uw ontruimingsplan is afgestemd op uw dagelijkse situatie en dat de ontruimingsplattegronden correct zijn.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen?
Neem dan vrijblijvend contact op via e-mail of vul het contactformulier in.