onze werkwijze

opstellen ontruimingsplan

  • Tijdens een intake gesprek op locatie nemen wij met uw interne hulporganisatie de noodzakelijke informatie op voor het opstellen van het ontruimingsplan. Informatie over het gebouw, voorzieningen en veiligheidsmiddelen worden door middel van bouwtekeningen en eventuele wensen van de BHV en brandweer met u op locatie opgenomen en besproken.
  • Met deze informatie stellen wij het concept ontruimingsplan conform de NEN 8112:2017 voor u op.
  • Het concept ontruimingsplan wordt voor een eenmalige correctieronde, per e-mail ter beoordeling aan u aangeboden, worden eventuele wijzigingen en correcties verwerkt en na uw goedkeuring wordt het definitieve ontruimingsplan gemaakt.

opstellen ontruimingsplattegronden

  • Tijdens een rondgang door het gebouw wordt informatie verzameld over het gebouw, voorzieningen en veiligheidsmiddelen door middel van bouwtekeningen en eventuele wensen van de BHV, brandweer e.d. Tevens wordt samen met u bepaald waar de ontruimingsplattegronden geplaatst gaan worden.
  • Als u de benodigde informatie gedetailleerd kan aangeven, is een bezoek op lokatie niet altijd noodzakelijk, zie hiervoor ook ons inventarisatie formulier;
  • U levert de bouwkundige tekeningen bij voorkeur aan in AutoCAD formaat (*.dwg). Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen wij deze op verzoek tegen meerprijs voor u opstellen;
  • De ontruimingsplattegronden worden opgesteld en getekend.
  • U krijgt de concept ontruimingsplattegronden ter beoordeling, na uw goedkeuring worden de definitieve ontruimingsplattegronden gemaakt en worden eventuele wijzigingen en correcties verwerkt.
  • Levering van de ontruimingsplattegronden in de door u gekozen uitvoering en geprint op A4 voor in het ontruimingsplan.
  • Optioneel is het mogelijk om de ontruimingsplattegronden door ons te laten monteren op de vooraf besproken plaatsen.

oplevering

De oplevering van het ontruimingsplan.
Het ontruimingsplan wordt in een map aangeleverd zodat deze voor de betrokkenen makkelijk en snel te raadplegen is, daarbij ontvangt u het ontruimingsplan ook digitaal in PDF formaat.

De oplevering van onze ontruimingsplattegronden kan op een door u gewenste wijze gebeuren. Wenst u zelf voor bevestigingen en plaatsing te zorgen, dan leveren wij de ontruimingsplattegronden in de door u gekozen uitvoering. Maar kenuwvluchtweg is u graag van dienst en kan ook de montage voor u verzorgen.

doorlooptijd

Gemiddelde doorlooptijd is 2 - 4 weken (afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw).

levertijd

Is in overleg.