Dibond® borden

Dibond® is een PE (Polyetheen) sandwichplaat met een tweezijdige 0,3 mm dikke aluminium toplaag. Hier zijn de borden extra stevig en licht van gewicht. Deze sandwichplaat heeft een krasvast, ontspiegeld en goed te reinigen oppervlak, hierdoor ook geschikt om in vochtige ruimtes te gebruiken. Afbeeldingen, symbolen, teksten en kleuren worden met UV hardende inkt aangebracht op de toplaag van de vormvaste sandwichplaat. De toplaag is uitgevoerd in wit, aluminium of RVS-look.

Dibond borden worden kunnen ook voorzien worden van een normale, nalichtende of reflecterende sticker en is uitermate geschikt om dubbelzijdig te gebruiken en kunnen tegen meerprijs voorzien worden van afgeronde hoeken.

PALBOARD® 100% gerecycled pvc 

PALBOARD® is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en is daardoor een verantwoorde, duurzame en milieubewuste keuze.

PALBOARD® is een meerlaags en lichtgewicht geschuimde PVC plaat en heeft een glad, wit oppervlak en een witte kern. De toplaag van PALBOARD® is hard PVC en de kern is lichtgewicht gerecycled PVC schuim.

PALBOARD® en de bedrukking zijn UV- bestendig, maar is voornamelijk geschikt voor binnen gebruik. PALBOARD® heeft een brandvertragende werking.

Geschuimd pvc-plaat 

PVC-schuimplaten, ook wel foamboard genoemd, zijn kunststof platen die licht van gewicht zijn. Geschuimd pvc-plaatmateriaal is erg goed te bewerken door middel van boren, zagen en frezen. Pvc-schuimplaat is UV- bestendig waardoor deze uitstekend binnen en buiten gebruikt kan worden.

PVC-schuimplaat is 50% lichter dan een hard pvc-plaat. Daarnaast heeft geschuimd pvc-plaatmateriaal een goede chemische bestendigheid, is hittebestendig tot >70°C en is slecht brandbaar (brandklasse B1).

Sticker (standaarduitvoering)

Vinyl stickers zijn zeer geschikt voor normaal binnen gebruik met een levensduur van 7 tot 10 jaar en bij buiten omstandigheden van 3 tot 5 jaar. Onze standaard stickers zijn krasvast en (beperkt) UV bestendig en toepasbaar bij een omgevingstemperatuur van -30 tot +90 graden.

Toepassingen: Standaard binnen situaties.

Sticker (incl. beschermlaminaat) speciale bestelling, prijzen op aanvraag.

Vinyl stickers voor buiten gebruik met een levensduur van 5 tot 7 jaar. Deze stickers zijn krasvast en worden voorzien van een laminaat, doordat deze uitvoering UV bestendig is blijven de kleuren veel langer mooi.

Toepasbaar bij een omgevingstemperatuur van -30 tot +90 graden.
Toepassingen: Buiten en op plaatsen waar hogere eisen worden gesteld.

Vloermarkering

De onderzijde van vloermarkering met print opdruk is voorzien van een Hi-tack lijmlaag, geschikt voor montage op vlakke ondergronden zoals beton of tegels. De bovenzijde is behandeld met een anti-sliplaag voor een intensief gebruik en beloopbaar. Door de nalichtende folie van 100 mcd is de markering tot wel 12 uur nalichtend.

Toepassingen: vloermarkeringen, pictogrammen, markering van vluchtwegen en reddings- en brandbestrijdingsmiddelen

Kunststof borden

Deze borden zijn gezeefdrukt of voorzien van sticker incl. beschermlaminaat en hebben een levensduur van 5 tot 7 jaar buiten.

Toepasbaar bij een omgevingstemperatuur van -40 tot +70 graden.
Toepassingen: Standaard situaties.

Aluminium borden

Aluminium borden zijn gezeefdrukt of voorzien van polyester sticker incl. beschermlaminaat met een levensduur van 5-7 jaar buiten.

Toepasbaar bij een omgevingstemperatuur van -40 tot +120 graden
Toepassingen: Ruimtes met hogere temperatuur en buiten.

Reflecterende borden en stickers

Borden zijn vlak of als verkeersbord met een omgezette rand voor montage op fles- of buispaal. Standaard verkrijgbaar in 2 reflectieklassen.

Reflectie klasse 1: heeft een technische levensduur 5 tot 7 jaar;
Reflectie klasse 2: heeft een technische levensduur 8 tot 12 jaar;

Toepassingen: Verzamelplaatsborden, RVV borden en vluchtwegaanduidingen langs openbare weg of spoor, maar ook buitenbewegwijzering bij grote bedrijven of op industrieterreinen.

Wij leveren ook reflecterende stickers en accessoires.

Nalichtende borden en stickers  

Fotoluminescent of fosforescentie is beter bekend als “nalichtend”.
De nalichtende pictogrammen zijn fotoluminescent. Bij licht uitval blijven de pictogrammen nog een tijdje licht geven. Hier geldt wel als voorwaarde dat het materiaal eerst aan licht wordt blootgesteld. Nalichtende pictogrammen zijn gemakkelijk herkennen omdat de witte kleur wat “groenachtig” lijkt.

De kwaliteit van de fotoluminescente folie bepaalt hoe lang het nalichtend effect zal werken. Dit wordt aangeduid in mcd (millicandela, een eenheid voor lichtsterkte). Deze nalichtsterkte wordt gemeten na 10 minuten na lichtuitval. Hoe hoger het aantal mcd, hoe hoger de lichtsterkte en hoe langer deze zichtbaar blijft in het donker.

Wij leveren standaard onze pictogrammen in 100 mcd, maar kunnen ook 300 mcd (super) en 700 mcd (ultra) zelfs 14x intenser dan DIN6710 leveren, hierdoor zijn vluchtwegen en aanduidingen extra goed zichtbaar.

Nalichtsterkte

100 mcd licht tot 20 uur na bij stroomuitval. 300 mcd zelfs tot 60 uur.
Voor gebruik in (verkeers) tunnels wordt er minimaal een nalichtsterkte van 260 mcd voorgeschreven (geëist) maar ook in technische ruimtes (waar weinig licht aanwezig is) hebben we eventueel borden en accessoires tot 700 mcd.

Nalichtend blauw wordt toegepast bij bewegwijzering en is 170 mcd, deze licht tot 30 uur na, dit oogt een stuk rustgevender en is zeer geschikt om je bij stroomuitval goed te kunnen oriënteren.

Toepasbaar bij een omgevingstemperatuur van -40 tot + 80 graden.

Toepassingen: vluchtwegaanduidingen en ontruimingsplattegronden, markeringen en nalichtende pictogrammen voor o.a. reddings- en brandbestrijdingsmiddelen.