ontruimingsplattegronden van kenuwvluchtweg wijzen u veilig de wegfragment ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegronden worden ook wel vluchtwegplattegronden of evacuatieplattegronden genoemd en zijn bedoeld om de gebruikers van een gebouw te informeren hoe ze het gebouw in geval van nood moeten verlaten.

In ieder gebouw is de aanwezigheid van actuele en correcte ontruimingsplattegronden belangrijk.

wat is het doel van een ontruimingsplattegrond?

Het doel van ontruimingsplattegronden is dat aanwezigen in een gebouw op een eenvoudige wijze visueel kunnen weten wat zij moeten doen in geval van brand, andere calamiteiten of incidenten, zodat er veilig kan worden gevlucht.

zijn ontruimingsplattegronden verplicht?

De aanwezigheid van ontruimingsplattegronden in uw bedrijf komen voort uit de arbowet. In artikel 3.6. m.b.t. vluchtwegen en nooduitgangen staat in lid 1 hier het volgende over omschreven:

Doeltreffende maatregelen zijn genomen teneinde het mogelijk te maken dat de werknemer, indien een toestand ontstaat waarin direct gevaar voor zijn veiligheid of gezondheid aanwezig is, zich snel via de kortst mogelijke weg in veiligheid kan stellen.

Ontruimingsplattegronden kunnen hier een doeltreffende maatregel voor zijn.

waar worden ontruimingsplattegronden geplaatst?

De ontruimingsplattegronden moeten zichtbaar en bereikbaar worden geplaatst op punten waar personen de gelegenheid hebben de informatie te bekijken, zoals nabij liften, koffieautomaten, kopieermachines, wachtruimten, toiletgroepen enz.

Gebruikers en bezoekers van het gebouw moeten worden aangemoedigd om buiten calamiteiten om kennis te nemen van de vluchtroutes en de relevante veiligheidsvoorzieningen.

Per locatie is de plek “u bevindt zich hier” daarom anders en de rotatie van de ontruimingsplattegronden moeten zo zijn dat het afgebeelde gebouw correspondeert met de positie waarin men zich bevindt links op de ontruimingsplattegrond is ook links in het gebouw). Het is daarom niet toegestaan om voor elke locatie dezelfde plattegrond te gebruiken, elke plattegrond is uniek.

eenvoud, de kracht van een duidelijke ontruimingsplattegrond.

fragment ontruimingsplattegrondOntruimingsplattegronden kunnen van levensbelang zijn en moeten daarom eenvoudig door iedereen begrepen kunnen worden, leeftijd of taal mag geen barrière zijn.

Het is daarom van belang dat een ontruimingsplattegrond eenvoudig van opzet is en voorzien is met alleen de nodige informatie die voor het vluchten van belang zijn.

Denk hierbij aan de vluchtroutepijlen die u vanaf de locatie “U BEVINDT ZICH HIER” naar de nooduitgangen leiden, de bruikbare brandblusmiddelen en EHBO/BHV-hulpmiddelen. Verder moeten mogelijke obstructies door bijvoorbeeld vast opgesteld inventaris, zoals stellingrekken, keukenblok, grote machines etc. worden aangegeven.

De weergave op de ontruimingsplattegronden moet overeenkomen met de werkelijke situatie. Na elke verbouwing of interieur aanpassing, dienen de ontruimingsplattegronden gecontroleerd te worden op eventuele wijzigingen.

Veiligheidsvoorschriften en ontruimingsplattegronden moeten ook tijdens de jaarlijkse ontruimingsoefening getoetst worden.

kenuwvluchtweg ontruimingsplattegronden opgesteld conform NEN 1414

De ontruimingsplattegronden van kenuwvluchtweg worden volledig in kleur uitgevoerd, voorzien van de nodige informatie, waaronder de locatie van de blusmiddelen, EHBO-middelen, de verzamelplaats, uiteraard de vluchtroute en een recente en kloppend situatieoverzicht met noordpijl, aangeleverd door het kadaster.

Standaard wordt de ontruimingsplattegrond geleverd op A3 formaat en ingelijst in een aluminium kliklijst. Bij levering ontvangt u het PDF bestand van de ontruimingsplattegronden, die u kunt toevoegen aan uw ontruimingsplan.

Wij leveren ontruimingsplattegronden in diverse uitvoeringen van gelamineerde tot luxe plattegronden bedrukt op wit, aluminum of RVS Dibond eventueel voorzien van RVS afstandhouders of gemonteerd in een zwart design kader. Bekijk hier ons assortiment met verschillende uitvoeringen ontruimingsplattegronden.

Ontruimingsplattegronden van kenuwvluchtweg voldoen aan de normen NEN 1414-1:2019 en NEN-EN-ISO-7010. (Lees hier meer over de wet- en regelgeving)

heeft u bezoekers die een andere taal spreken?

De ontruimingsplattegronden worden voorzien van de voor het object betreffende en conform het ontruimingsplan omschreven veiligheidsvoorschriften. Standaard worden deze in het Nederlands aangegeven, maar kunnen als het noodzakelijk voor de doelgroep is ook in het Engels en Duits (maar bijvoorbeeld ook in Pools of Roemeens) worden aangevuld.

meertalige voorschriften

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hotel, appartementencomplex, internationaal bedrijfsverzamelgebouw of kantoor.
Heeft u bezoekers die een andere taal spreken? Wij kunnen in overleg elke andere taal bijplaatsen.

ontruimingsplattegronden voor elk budget

Bekijk hier ons assortiment met verschillende uitvoeringen ontruimingsplattegronden.

U kunt een offerte aanvragen door het invullen van het offerte aanvraag formulier en checklist kunt u hier downloaden